fbpx

Kunstroute 7 september tot en met 28 september 2019

In de periode 7 september tot en met 28 september zet Rhenen de spotlichten op kunst van kunstenaars uit Rhenen en omgeving. Publiek kan zich verheugen op schilderijen en tekeningen, beeldhouwwerk, fotografie, keramiek en mixed media.  

In de weekenden van 7 en 8 september en 14 en 15 september kan publiek gratis een kijkje nemen in tal van Rhenense ateliers. Ook is men welkom bij de tentoonstelling in het Stadsmuseum Rhenen, dat sinds vorig jaar gevestigd is in het Oude Raadhuis. Daar presenteren van 7 tot en met 28 september zo’n 40 kunstenaars hun werk in de middeleeuwse kelder en in het Museumcafé. De opening van de Kunstroute en de overzichtstentoonstelling – door wethouder Simone Veldboer – vindt plaats op vrijdag 6 september om 19.30 uur.

Bij de presentatie is een speciale Kunstroute-brochure gemaakt. Daarin staat alle informatie over de kunstenaars, de locaties en openingstijden. De toegang tot de ateliers is gratis. Het museum geeft in de Kunstroute-weekenden meer dan 50 % korting op de toegangsprijs, met de Museumkaart heeft men zelfs gratis entree. Kijk hiervoor ook op www.stadsmuseumrhenen.nl

De brochure kan men vanaf nu gratis ophalen bij de VVV Rhenen, Markt 20 (ingang Kerkstraat) of download hem hier.

In de tuin van het Stadsmuseum Rhenen ziet men vanaf 7 september een Eregalerij voor kunstenaars met een speciale verdienste voor Rhenen. Die eer komt Margot Kikkert toe, kunstenaar van het jaar 2018 – zij won de kunstenaarswedstrijd in de Cunerakerk tijdens Open Monumentendag in september 2018. Ook kunstenaar Henk van de Vis krijgt de volle aandacht. In de museumtuin staan vanaf nu twee kunstwerken van hem. 

De Kunstroute is een samenwerking van het Cultuurplatform Rhenen en het Stadsmuseum Rhenen, en is bedoeld om de belangstelling voor hedendaagse kunst van kunstenaars uit de eigen omgeving te stimuleren.

Think Pink Studio participeert ook aan de Kunstroute Rhenen. Op 7, 8, 14 en 15 september heeft Mascha Bossuyt van Think Pink Studio een Open Tuin Expositie bij haar atelier. Je bent van harte welkom!

In de brochure vind je Think Pink Studio onder nummer 21.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Stuur what's app bericht
%d bloggers liken dit: