fbpx
21 december 2019 tot en met 1 februari 2020 Stadsmuseum Rhenen.

Tijdens Open Monumentendag 2019 vond in de Cunerakerk een kunstenaarswedstrijd plaats. Pauline Vroom, won de eerste prijs. De tweede prijs was voor Fiete de Vries Feyens– de Jonge, en de derde voor Mascha Bossuyt. Ze tonen hun winnende werk én een extra werk in het Stadsmuseum Rhenen van 21 december 2019 tot en met 1 februari 2020. Plekken van Plezier was het thema van de Open Monumentendag.

Van Pauline Vroom toont het museum het eerste prijs-prijswinnende ‘Herinnering’ uit 2019.Daarnaast ziet men ‘Zomerdag’ uit hetzelfde jaar. Liefst had het museum haar winnende werk getoond. Maar dat is verkocht en bevindt zich elders in particulier bezit. Daarom is het met een foto vertegenwoordigd.

Het schilderij ‘Zomerdag’ lijkt er erg op qua sfeer, techniek (acryl en gouddraad op linnen) en maat: 100 bij 100 centimeter. Zo krijgt de museumbezoeker toch een goede indruk. Bij ‘Plekken van Plezier’ brengt Pauline vooral haar onbezorgde jeugd in tuin, veld en bos in herinnering.

Fiete de Vries Feyens – de Jonge won met haar beeldhouwwerk ‘Zeehondjes op het wad’ uit2019 de tweede prijs. Bij het thema ‘Plekken van Plezier’ kwamen bij haar vooral beelden op van vroegere zeiltochten op de Wadden met haar familie. Ze koos als onderwerp zeehonden op de zandbanken, genietend van de zon. Het bewerken van de steen, het zoeken naar de vorm en het toewerken naar harmonie is voor haar steeds weer een geweldige ervaring. In de presentatie ziet men ook haar stenen ‘Fantasievogel’ uit 2019.

Mascha Bossuyt maakt haar kunst van hout, met zijn prachtige patronen en kleuren. Haar mooiste Plek van Plezier verbeeldt zij in ‘Hope’, waarmee ze de derde prijs won. Het werk bestaat uit diverse onderdelen. ‘Als je er naar kijkt en de onderdelen combineert, dan krijgt het verhaal dat ik presenteer steeds een andere invalshoek. Daardoor ontstaan er steeds andere waarheden. Zo kan iets wat verdrietig lijkt tot plek van plezier worden’. Ook in haar werk ‘Heroes’ (2019) gaat het Mascha Bossuyt niet om een statische waarheid.

De presentatie bevindt zich op de bovenste verdieping van het Stadsmuseum Rhenen. Bereikbaar via trap én lift.

“Hope” en “Heroes” van Mascha Bossuyt in het Stadsmuseum Rhenen

Stadsmuseum Rhenen, Markt 20 (ingang Kerkstraat), 3911 LJ Rhenen, info@stadsmuseumrhenen.nl, open: dinsdag t/m zaterdag 10-16 uur. Gesloten op 25 en 26 december, Oud- en Nieuwjaarsdag. Museumkaart geldig. www.stadsmuseumrhenen.nl

Bekijk de galerij van Think Pink Studio.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Stuur what's app bericht
%d bloggers liken dit: