Kunstenaar van het Jaar 2022: Mascha Bossuyt

“Met grote verbazing nam ik de eerste prijs in ontvangst van de Kunstenaar van het Jaar verkiezing in Rhenen. Ik had in 2020 ook gewonnen en helemaal niet verwacht dat je hem nog eens kon winnen!”, zegt Mascha, “Toch wilde ik graag meedoen. Het thema was: duurzaam duurt het langst.”

Feestje!!

Over het kunstwerk

“Human Nature” verbeeldt de wanhoop van de mens in het terugdringen van het afval en de rotzooi die hij zelf creëert. Geknield op én onder een berg van vervuiling en afval, gaat de mens gebukt onder die viezigheid.

De wanhopige houding van de mens laat de verwarring zien die velen voelen: de leegte tussen het wél willen en het gevoel dat het niet genoeg helpt. We recyclen, plaatsen zonnepanelen, isoleren, enzovoorts. Maar de berichtgeving blijft dat het niet goed gaat met het milieu.

“Human Nature”

In de schaduw van het kunstwerk zie je een ander perspectief. En ook als je het kunstwerk van bovenaf bekijkt, wordt een ander perspectief zichtbaar. De boom symboliseert de kracht van de natuur. De mens is ook simpelweg onderdeel van de natuur en uiteindelijk zal de natuur zichzelf herstellen. Duurzaam duurt het langst…

“Human Nature”

Het kunstwerk is gemaakt van gips met epoxy. Het is met airbrush-technieken geverfd.

Vanaf 24 september is het te zien en te koop in de ‘Galerie Herenstraat 27’ te Rhenen. Iedere zaterdag geopend van 11.00-17.00 uur.

“Human Nature” bovenaanzicht

In 2020 werd Mascha ook Kunstenaar van het Jaar. Met de kunstinstallatie ‘Reisverslag, reflectie op de mens als lerend wezen’. En in 2019 behaalde Mascha de derde plaats met haar kunstwerk ‘Hope’.

Foto krant Rijnpost door Jan van den Brink
Wat een verrassing! Foto: Erik Helmers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.