fbpx

Juist nú hebben we behoefte aan verbinding. 

Daarom maken we samen een heel groot Reisverslag. 


Duizenden antwoorden op de vraag: ‘Wat heb jij geleerd in 2020?’

Een kunstwerk over ons gedachtegoed op dit bijzondere moment.


“We kunnen er niet omheen. 2020 dwingt ons te leren. En om andere manieren te vinden om ons te verbinden. Met dit initiatief wil ik bereiken dat we ons in deze bijzondere tijd meer verbonden voelen. Al is het dan symbolisch,” zegt Mascha.

Mascha Bossuyt werd in 2020 Kunstenaar van het Jaar met haar kunstinstallatie “Reisverslag. Reflectie op de mens als lerend wezen.” Zij neemt het initiatief om een kunstwerk te maken wat zich door de binnenstad van Rhenen uitstrekt, als symbool voor verbinding.

Inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg wordt gevraagd wat zij hebben geleerd in 2020 en hun antwoord op een kaartje te schrijven. De kaartjes kunnen worden ingeleverd bij de inzamelpunten (voor 15 december). “Het mooiste is als iederéén mee doet. Ieder heeft een plek in onze samenleving.”

Het doel is om rond Kerst een lange slinger van alle kaartjes door de binnenstad van Rhenen te hangen, waar het enkele weken blijft hangen. Zo kan iedereen (Corona-proof) de antwoorden lezen op de kaartjes. “Je verwonderen of juist jezelf herkennen in anderen,” vertelt Mascha enthousiast, “dat kan heel troostend en inspirerend werken.”

Iedereen in Rhenen wordt opgeroepen om mee te doen: scholen, verenigingen, winkeliers, zorgorganisaties, en zo verder. De Bedrijvenkring Rhenen, Delta Glasvezel en het Cultuurplatform Rhenen steunen dit initiatief en maken het financieel mogelijk.Reisverslag. Reflectie op de mens als lerend wezen.
Kunstinstallatie “Reisverslag. Reflectie op de mens als lerend wezen”.
Op deze foto zie je het kunstwerk in de Cunerakerk in Rhenen, tijdens de expositie voor de Kunstenaar van het Jaar 2020 verkiezing.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Stuur what's app bericht
%d bloggers liken dit: